Elhelyezkedés fizikusként

Hol helyezkedhetsz el fizikusként?

A BME fizikusképzése kiváló elhelyezkedési lehetőségeket nyújt kutatóhelyeken, innovatív fejlesztéseket végző cégeknél vagy akár a fizika számos határterületén.

1. Hazai vagy nemzetközi kutatóhelyeken

A tapasztalatok szerint a BME fizikus MSc képzését illetve doktori iskoláját elvégző hallgatók a legnívósabb hazai vagy nemzetközi kutatóintézetekben vagy egyetemeken folytathatják munkájukat. A kiemelkedő tehetségeket a BME TTK a lehetőségek szerint visszavárja.

Személyes példák

2. Innovatív vállalatoknál és közintézményeknél

Magyarországon és külföldön számos innovatív vállalat kifejezetten fizikusokat keres kutatás-fejlesztési munkák elvégzésére. Nemzetközi szinten jó példák az IBM és a Philips kutató-fejlesztő részlegei. Szerencsére Magyarországon is egyre több multinacionális vállalat (pl. General Electrics, Ericsson) vagy hazai vállalat (pl. Semilab, Mediso) keres fizikusokat gyakorlatorientált kutatás-fejlesztésre. Alkalmazott fizikusokat az élet számos további területén is keresnek az egészségügytől a bűnüldözésen át a nukleáris energetikáig.

Személyes példák

3. A fizika határterületein

A tapasztalatok szerint a nálunk végzett hallgatók a fizikától látszólag távolabb eső területeken is jól kamatoztathatják magasszintű természettudományos képzettségüket és problémamegoldó készségüket. A fizika módszereit ma már egyre több területen használják: biológiában, kémiában, nyelvtudományokban, társadalomtudományokban vagy akár a tőzsdén. Külön kiemelésre méltóak a gazdasági elemző cégek, melyeknél számos nálunk végzett hallgató helyezkedik el.

Személyes példák

Mit ér a fizikus diploma?

Munkaadók véleménye képzésünkről és a fizikus diploma értékéről

Kedvcsináló reklámanyagok

Nézd meg a képzéseinket és programjainkat bemutató szórólapokat és videókat!